Sinopsi

ESPECTACLE PENSAT PER FER EN BIBLIOTEQUES ESPECIALMENT

Tornen els Llibràlegs, en una nova edició, que ja serà la quarta. Es manté l’esperit del projecte inicial, proposta de teatre íntim, en format alternatiu on s’enllacen quatre històries breus entre dos actrius que interpreten vuit personatges diferents. La trobada és en una biblioteca on el poder dels llibres i les emocions vinculades a la paraula són els princi- pals protagonistes. Aquesta nova edició és essencialment femenina, amb quatre autores imprescindibles del panorama català: Marta Buchaca, Clàudia Cedó, Daniela Feixas i Carla Torres. Que han escrit els textos: De desgràcies alienes, La pastanaga, Conjunció Mart-Saturn i Buscant a Hypatia.
Sota la direcció de l’artista pluridisciplinar Leo Castro.

El projecte Llibràlegs va néixer en el marc del festival Temporada Alta 2014, de la mà del dramaturg i director Jordi Prat, i gràcies a la bona acollida va tenir una segona edició l’any 2015.

En l’edició 2016 la companyia Mentidera Teatre va agafar el relleu de la proposta i va nèixer Llibràlegs III, que es va repetir en l’edició del Festival 2017.

Els dramaturgs de les passades edicions de Llibràlegs han estat: Jordi Prat, Josep Mª Miró, Pau Miró, Marc Artigau, Victòria Szpunberg, Al- bert Arribas, Marc Rosich, Llàtzer Garcia, Cristina Clemente, Pere Riera, Marilia Samper i Joan Yago.

Els textos de les dues primeres edicions estan publicats a Arola Editors.

 

“El Festival Temporada Alta transporta el teatre a una dimensió tant quotidiana com màgica: la biblioteca. Al llarg del mes de novembre s’estan portant a terme les diferents sessions de la tercera edició del Llibràlegs, repartides entre els diferents centres bibliotecaris de Giro- na. Enguany, les actrius Meritxell Yanes i Cristina Cervià efectuaran un conjunt d’escenes hilarants, profundes i amb fragàncies existencialistes. L’espectacle repeteix per tercer any consecutiu una proposta de teatre íntim, presentat en un format alternatiu i summament original. “

Agus Izquierdo El Núvol