Sinopsi

L’Alzheimer implica sovint tensió per al malalt i també per al cuidador i tota la família. És una malaltia que genera moltes situacions difícils i, com gairebé sempre, l’humor pot ser una bona eina per portar-ho de la millor manera possible. Per al malalt, “és més fàcil comunicar-se amb una cara somrient” i per al cuidador “la càrrega que implica disminueix, si la relació és més fluïda”, explica el psicòleg Oriol Turró Garriga, investigador de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona.

A  més de defensar-ho a la consulta, Oriol Turró també va plantejar la idea al Festival Còmic de Figueres i així va sortir Pòsit, un al·legat en forma d’obra de teatre a favor del sentit de l’humor en l’acompanyament de les persones amb Alzheimer. El nom juga amb el pòstit que ens ajuda a recordar les petites coses quotidianes.

L’obra, amb l’assessorament del Registre de Demències de Girona, dirigida per Martí Torras i protagonitzada per Meritxell Yanes,  relata amb humor el camí que fan juntes una mare i una filla