Sinopsi

Aquesta és la setena edició del cicle de “Petites històries, grans dones”, una iniciativa conjunta  de 7 museus de Barcelona i l’àrea metropolitana que, en commemoració del Dia Internacional de la Dona.

A partir d’un contacontes teatralitzat donem a conèixer la figura d’una dona vinculada amb la història, les col·leccions o el patrimoni de cada un dels set museus participants.

Aquesta sessió va dedicada a Helena Vinent, artista que treballa amb formats tan diversos com el vídeo, la fotografia, el text, l’escultura, la performance o la instal·lació. Dissociació, subtítols, soroll, acceleració tecnològica, pròtesis, ficció, error, malentesos, polítiques de control dels cossos, aliances identitàries i espais especulatius són designacions que poden definir les seves línies d’investigació artística. La seva obra està travessada pel discurs crip-queer, i vol subvertir la visió capacitista i paternalista que assenyala les discapacitades com a subjectes complaents, asexuats, submisos i sense cap mena d’agència política o sexoafectiva. Graduada en Arts Aplicacdes a l’Escultura per l’Escola Llotja i en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, ha participat en exposicions col·lectives i individuals d’àmbit nacional i internacional.