Sinopsi

Aquesta és la setena edició del cicle de “Petites històries, grans dones”, una iniciativa conjunta  de 7 museus de Barcelona i l’àrea metropolitana que, en commemoració del Dia Internacional de la Dona.

A partir d’un contacontes teatralitzat donem a conèixer la figura d’una dona vinculada amb la història, les col·leccions o el patrimoni de cada un dels set museus participants.

En aquesta sessió destacarem a Enriqueta Pons i Brun, arqueòloga i prehistoriadora catalana que va donar impuls a la seva carrera investigadora com a conservadora del Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona durant més de trenta anys. Les circumstàncies de la vida la van dur pel camí de l’arqueologia després d’una primerenca vocació docent. Una estada a França i el contacte amb destacats investigadors d’aquest país va ser el detonant perquè es dediqués a aquesta branca del coneixement. Feminista abans de néixer i gran defensora del treball en equip, és ferma activista de la bona feina. de difondre el coneixement dels nostres avantpassats i el respecte pel nostre patrimoni.